fbpx

Filters

Wende

Wende

Friday 20 October 2023
location:
Doornroosje
date:
Friday 20 October 2023
doors open:
19:30 uur
start show:
20:15 uur
Wende komt terug naar Doornroosje op 20 april 2024.

Wende is één van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Ze gaat van pop naar elektronisch, jazz en klassiek, en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wende’s carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun en S10. Met haar succesvoorstellingen MENS en De Wildernis speelde ze in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down The Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Nu is het de beurt aan Doornroosje.

Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album. In September verschijnt haar nieuwe album ‘Sterrenlopen’, hierop staan onder andere de onlangs uitgebrachte nummers ‘Het Is Genoeg’, ‘Dit Is Alles’, en ook enkele songs uit de Wildernis hebben een plek gevonden op dit nieuwe album.

genre

pop

media

Wende

Friday 20 October 2023

placeholder