fbpx
bdrmm

bdrmm

zondag 5 november 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 5 november 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

‘Happy-sad guitar pop’ en ‘modern shoegaze classic’. Zo omschrijft de media het geluid en het album van bdrmm (spreek uit als ‘bedroom’).

Zo spaarzaam als de band met de klinkers in hun naam, zo groots en rijk klinkt hun geluid. Het vijftal rond songschrijver Ryan Smith is beïnvloed door typische jaren 90’ bands in deze muzikale hoek zoals My Bloody Valentine, Ride, Mogwai en Slowdive.

De uit Hull en Leeds afkomstige bandleden brachten enkele jaren geleden hun debuutalbum uit getiteld ‘Bedroom’ en scoorden er tijdens de lockdown een hit mee in eigen land. Het album werd geproduceerd door Alex Greaves (Working Men’s club, Bo Ningen) en gemasterd door Heba Kadry (Slowdive, Deerhunter, Beach House). Op dit album laten ze horen dat het genre shoegaze nog springlevend en relevant is.

Hun nieuwe album ‘‘I Don’t Know’ zal zomer 2023 verschijnen en wordt uitgebracht door Rock Action, het platenlabel van Mogwai. De bandleden hebben aangegeven dat hun nieuwe album ‘rijker’ klinkt en ook stijlen als ambient, electronica en triphop, dance en slowcore zal bevatten.

genre

rock, shoegaze, indie

media

bdrmm

zondag 5 november 2023

placeholder