fbpx
Blackwater Holylight

Sonic Whip

Blackwater Holylight + Iron Jinn

dinsdag 24 oktober 2023
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 24 oktober 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Een heel fijn en muzikaal spannend dubbelprogramma deze avond met het Amerikaanse Blackwater Holylight en Iron Jinn uit Nederland.

Blackwater Holylight, afkomstig uit Portland, Oregon, is een veelbelovende band die elementen van psychedelische rock, doom en shoegaze combineert voor een uniek geluid. Opgericht in 2016, biedt de band betoverende zang, zware riffs en dromerige texturen. Hun muziek creëert een intrigerende sfeer die luisteraars meeneemt op een sonische reis door duistere en dromerige landschappen. Met hun meeslepende composities heeft Blackwater Holylight al snel aandacht getrokken in alternatieve muziekkringen. Het laatste album uit 2019 ‘Silence/Motion’ krijgt binnenkort een opvolger.

Het debuutalbum van de Nederlandse psychedelische band Iron Jinn op Stickman Records is een hectisch album dat de logica van een droom volgt; geen enkele. De negen nummers op het album zijn het resultaat van een chaotische opeenhoping van indrukken, informatie en gesprekken uit de moderne wereld die krachtig worden doorgedrukt via een menselijke trechter: de geesten van Oeds Beydals en Wout Kemkens. De show op Sonic Whip 2023 was er eentje uit het boekje. Het intieme Merleyn vormt dit keer een nog intenser decor.

genre

rock, psychedelic rock, avant-garde rock, doom rock

media

Blackwater Holylight + Iron Jinn

dinsdag 24 oktober 2023

placeholder