fbpx
Chloe Moriondo

Chloe Moriondo

dinsdag 7 februari 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 7 februari 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

De 19-jarige singer/songwriter Chloe Moriondo begon op jonge leeftijd met het maken van covers op YouTube van nummers van Joji, Girl in Red en Billie Eilish die al snel miljoenen views behaalden. Inmiddels is ze klaar voor eigen werk en verscheen in 2021 haar tweede album ‘Blood Bunny’.

Chloe Moriondo begon als klein kind met het schrijven van liedjes in haar woonplaats in Michigan. Met zowel intense specificiteit als eigenzinnige humor opent de jonge kunstenaar alles, van hopeloze verliefdheden tot bloederige wraakfantasieën tot de vele uitgebreide gedachten die eindeloos door haar hoofd spoken. In de ongecontroleerde delen van haar obsessies, frustraties en diepste angsten, komt Moriondo tot een oeuvre dat bijtend eerlijk en toch teder is, een liefdevol geleverd aanbod aan de mede-weirdos van de wereld.

Haar levenslange obsessie voor muziek zorgde ervoor dat ze als klein meisje begon te zingen. De gitaar en ukelele pakte ze op tegen de tijd dat ze 12 was. “Ik ben altijd omringd geweest door muziek, dus het voelde alsof er nooit echt een andere optie voor mij wat betreft wat ik met mijn leven zou doen’. Op 13-jarige leeftijd begon ze covers op YouTube en SoundCloud te plaatsen, en kreeg eerst serieuze aandacht met een nummer van Rex Orange County dat ze impulsief opnam. Terwijl haar aanhang zich uitbreidde, begon Moriondo haar originele materiaal te posten, te beginnen met het zacht hartverscheurende “Waves” (een nummer dat ze had geschreven terwijl ze op vakantie was in Puerto Rico met haar familie en haar beste vriend).

genre

pop, singer songwriter

media

Chloe Moriondo

dinsdag 7 februari 2023

placeholder