fbpx
Afbeelding voor De Roos voorronde #3

De Roos voorronde #3

The Super Soakers + Outahead + Blackmoor

dinsdag 12 april 2022
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 12 april 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

De Roos is dé competitie voor muzikaal talent in Nijmegen! Dit jaar wordt de 36ste editie van deze jaarlijks terugkerende muzikantencompetitie georganiseerd door Doornroosje. Al sinds 1986 maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. In alweer de laatste voorronde nemen The Super Soakers, Outahead en Blackmoore het tegen elkaar op.

The Super Soakers zijn terug en onverwachts herrezen uit het graf. Met het lied als fundament zetten ze hun eigen traditie voort van gevatte, kritische teksten en een wirwar aan staccato gitaarriffs. Geïnspireerd door de nacht, contradicties en boosheid proberen ze met muziek zowel betekenis als schoonheid te scheppen.

Geïnspireerd door de ‘DIY attitude’ van de Amerikaanse punkscene, creëerde Outahead in zijn beginjaren een kleine, maar toegewijde fanbase in hun thuisdorp Wijchen door het uitbrengen van zelf opgenomen muziek en verschillende optredens op huisfeestjes. Outahead’s muziekstijl combineert scheurende gitaren en indie-akkoorden met songteksten die gaan over de complexiteit van leven in de hedendaagse maatschappij.

Blackmoor is een mix van Black, Death en Prog metal met invloeden uit diverse muziekgenres. In de stijl van oude Opeth, Insomium en Be’Lakor. Ze geven energieke shows met variërende muziekgenres. Oftewel: voor ieder wat wils.

genre

pop, rock

De Roos voorronde #3

dinsdag 12 april 2022

placeholder