fbpx
Fontaines DC

Fontaines D.C.

+ Just Mustard

maandag 4 april 2022
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

Whatsapp service

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Doornroosje
datum:
maandag 4 april 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:00 uur

De Ierse band Fontaines D.C. is in een mum van tijd uitgegroeid tot een van de boegbeelden binnen het post punk genre. Met poëzie die hun muziek en scherpzinnige teksten doordrenkt, gecombineerd met hun energieke, intense liveshows, hebben ze terecht een reputatie verdiend als een van de meest verfrissende jonge bands in jaren.

De band kwam voor het eerst internationaal onder de aandacht in 2019 toen hun messcherpe, opzwepende debuutalbum ‘Dogrel’ een van de meest geprezen releases van het jaar werd. Met ‘A Hero’s Death’ werd Fontaines D.C. – de D.C. in de groepsnaam staat trouwens voor Dublin City – in 2020 genomineerd voor de Grammy’s, BRITs, Ivor Novello Awards en verkochten ze in no-time het iconische Alexandra Palace in Londen uit.

Nu keert de band terug met hun derde plaat: ‘Skinty Fia’. De titel, die in de Ierse volksmond als scheldwoord wordt gebruikt, wordt ruwweg vertaald als ‘de verdoemenis van het hert’. Ook op het nieuwe album komen we geen poëzie tekort: het Ierse reuzenhert is een uitgestorven diersoort en wordt vergeleken met de gedachten van de band over de Ierse identiteit en de privatisering van de cultuur, die centraal staan op ‘Skinty Fia’.

Fontaines D.C. is een band in een staat van constante evolutie en deze keer is het resultaat een album van wisselende stemmingen, verrassend inzicht, volwassenheid, en een emotionele knal. De tour rondom ‘A Hero’s Death’ werd vorig jaar noodgedwongen in de ijskast gezet, maar het vijftal komt dit jaar naar Doornroosje voor de herkansing!

genre

rock, post punk

tijdschema

  • 20.00 - Just Mustard
  • 21.00 - Fontaines D.C.

media

Fontaines D.C.

maandag 4 april 2022

placeholder