fbpx
Lee Fields

Lee Fields

+ Benny Trokan

donderdag 11 juli 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 11 juli 2024
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

Lee Fields ademt soul sinds zijn geboorte in 1951. Als tiener verhuist hij eind jaren ’60 naar New York om aan zijn carrière als zanger te werken.

Met succes, want al snel groeit de Amerikaanse artiest uit tot een fenomeen en gaat hij op tournee met onder andere Kool and the Gang, Sammy Gordon and the Hip-Huggers, O.V Wright, Darrell Banks en Little Royal. Geïnspireerd door de jonge James Brown werd Lee Fields in het begin vaak ‘’Little JB’’ genoemd.

In 2009 brak hij wereldwijd door met zijn album ‘My World’, een album wat vele positieve kritieken kreeg maar hem ook op de kaart zette als klasse zanger en muzikant. Lee Fields nog immer in de voorhoede van het genre soul onder meer door zijn live optredens maar zeker ook door zijn nieuwe werk.

Zijn laatste album Sentimental Fool uit 2022 is daarvan een prachtig voorbeeld. Daarnaast wordt zijn muziek in stukjes gehakt en gesampled door hiphopartiesten als J. Cole en Travis Scott. Nieuw werk is in de maak en op donderdag 11 juli komt Lee Fields met volledige band naar Doornroosje.

genre

funk, soul

media

Lee Fields

donderdag 11 juli 2024

placeholder