fbpx
Afbeelding voor Mattiel + Le Ren

Mattiel

+ Le Ren

woensdag 25 mei 2022
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 25 mei 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur
Let op: deze show is verplaatst naar Merleyn en heeft een aangepaste aanvangstijd.

De uit Atlanta afkomstige Mattiel Brown maakt warme rock ’n roll met een retro randje. Met haar karakteristieke stem en garage- en bluesrock uit de jaren ’60 als inspiratiebron maakt Mattiel songs die je regelrecht de tijdmachine in trekken. Haar nummers zweven ergens tussen soul, blues en rock ’n roll, maar hebben eigenlijk geen boodschap aan hokjes of genres.

Eerder verschenen van Mattiel al het gelijknamige debuutalbum en opvolger ‘Satis Factory’. Ondertussen is er nieuw werk onderweg. Net als menig album dat tijdens de pandemie geschreven is, ontstond Mattiel’s derde studioalbum genaamd ‘Georgia Gothic’ in een afgelegen een hutje op de hei in thuisstaat Georgia. Het album is het resultaat van een bijzonder samenwerkingsproces tussen Mattiel en haar producer. Waar de twee normaliter los van elkaar schreven, brachten ze nu voor het eerst zeeën van tijd met elkaar door in hun cabin. Dit zorgde voor onverwachte wendingen en nieuwe verdiepingen in geluid en tekst. In mei 2022 komt Mattiel opnieuw naar Nijmegen om de nieuwe plaat ten gehore te brengen.

De support voor deze avond wordt verzorgd door het Canadese Le Ren. Zeer recentelijk verscheen haar debuutplaat ‘Leftovers’, waarop we onder anderen prachtig gitaarwerk en dromerige vocals horen.

genre

rock & roll, blues

media

Mattiel + Le Ren

woensdag 25 mei 2022

placeholder