fbpx
Part Chimp

Soulcrusher

Part Chimp + 30000 Monkies

donderdag 28 april 2022
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 28 april 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Bij Part Chimp is geen ruimte voor nuance of subtiliteiten, platen en optredens zijn HARD. Oorverdovende en alles vermorzelende noise overdekt met een dikke laag distortion.

Het beste van Melvins, Jesus Lizard en Lightning Bolt in één band. Dan weet je wel ongeveer waar de Britten de mosterd vandaan halen. De plaat ‘Drool’ van afgelopen jaar is hun laatste wapenfeit. Waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de rauwe energie van de Britten in hun puurste vorm, en dat is gelukt. Dikke aanrader.

Of er iets in het water zit, daar in het zuidoosten van Belgisch Limburg, vraagt u? Dat is heel goed denkbaar. De plek is al decennia lang de broeikas voor origineel talent. Enter: 30,000 Monkies, ook wel als ‘3((0)),((0))((0))((0)) M((O))NKIES’ geschreven; een geflipt, gestoord clubje creatieve enthousiastelingen die noise maakt door de lens van Monty Pyton’s Flying Circus: luid, hard, knettergek en absurd. We hebben de band al eerder in actie mogen zien tijdens Soulcrusher 2019. Een weerzien samen met Part Chimp is natuurlijk helemaal geweldig.

genre

rock, psychedelic rock, noise rock, sludge rock

media

Part Chimp

donderdag 28 april 2022

placeholder