fbpx
raul-monsalve-y-los-forajidos-band

Festival Jazz International Nijmegen

Raúl Monsalve y los Forajidos + Adi Oasis

zaterdag 29 oktober 2022
Archief
Deurverkoop:
€ 25,00
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 29 oktober 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
19:45 uur

Festival Jazz International Nijmegen keert terug voor 5 dagen jazz door de hele stad. Deze avond een dubbel programma met Raúl Monsalve y los Forajidos en Adi Oasis in Doornroosje. Voor het hele programma check fjin.nl.

Raúl Monsalve y los Forajidos

Afro-Venezolaanse ritmes ontmoeten latin jazz, rauwe funk en Afrobeat op het opwindende nieuwe album ‘Bichos’ van Raúl Monsalve y Los Forajidos voor Olindo Records. De Venezolaanse bassist Raúl Monsalve leidt een all-star ensemble van muzikale pioniers waaronder “de stem van Venezuela” Betsayda Machado, zangeres Luzmira Zerpa en drummer Dave De Rose (Moloko, Mark Ronson).

Raúl Monsalve heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het bestuderen en uitdragen van traditionele Afro-Venezolaanse muziek en heeft gestudeerd bij enkele van de beste percussionisten van zijn thuisland, terwijl hij interesse had voor de rafelranden van jazz, rock, Afrikaanse muziek.

Met producer/engineer/drummer Malcolm Catto (Heliocentrics, Quantic, Yussef Kamaal) achter de opname- en mengtafel bracht Raul een gelijkgestemde cast van vrienden uit Venezuela, Parijs en Londen samen om hem te helpen een fris geluid te creëren, het vastleggen van de essentie van zowel de Afrikaanse en inheemse wortels van de Venezolaanse muziek, als de toekomstgerichte klanken van afrobeat, Latin-jazz en experimentele elektronische muziek.

olindorecords.bandcamp.com/album/bichos

Adi Oasis

De Franse zangeres/bassiste/producer Adi Oasis ken je misschien als bassiste in de band van CeeLo Green of als frontvrouw van disco act Escort.

Deze getalenteerde muzikante met haar warme mix van soul, funk en r&b bouwt nu enkele jaren aan haar solocarrière. Debuutalbum Adeline (2018) en de daaropvolgende mini albims

Intérimes (2020) en Adi Oasis (2021) laten relaxte grooves horen die soms doen denken aan het werk van Anderson.Paak tegelijk neemt de r&b, soul & jazz sfeer je mee naar de onbezorgde jaren negentig.

www.adelineofficial.com

genre

funk, jazz, latin, psychedelic

media

Raúl Monsalve y los Forajidos + Adi Oasis

zaterdag 29 oktober 2022

placeholder