fbpx
Ressi Benes

Onderstuur

Ressi/Benes

+ Vida Vojić

zaterdag 27 januari 2024
locatie:
Extrapool
datum:
zaterdag 27 januari 2024
zaal open:
20:30 uur
start:
21:00 uur

Een avond met een luide drumperformance en een klarinet-videospel: deze eerste Onderstuur van 2024 zoekt de grenzen van het concept ‘concert’ op. Wie aan een (sonische) uitdaging toe is, hoeft dus niet verder te zoeken! 

De voorstelling Game Over van het Oostenrijkse duo Christof Ressi en klarinettist Szilard Benes is een videospel met live-muziek waarvan de resultaten altijd onzeker zijn. Is het een live soundtrack voor het experimentele videospel, of omgekeerd? Het publiek wordt meegenomen op een reis langs een breed scala aan emotionele en muzikale toestanden, van subtiele geluidsexperimenten tot psychotische episodes. Er is geen sprake van winnen of verliezen. De voorstelling is een reflectie op de rol van het individu binnen een systeem van beperkingen en zoekt naar het expressieve potentieel van rebellie tegen vooraf gedefinieerde regels.

Vida Vojić uit Zweden brengt haar performance Timing is Divine. Volume, katharsis en wat Vojić zelf omschrijft als ‘’shit is complicated’’ staan centraal in deze spectaculaire set-up waarbij het publiek in een kring rond de drumkit gaat zitten. Je raadt het al: oordoppen zijn zeer aan te bevelen. 

Met het ticket voor dit Onderstuur-concert krijg je ook toegang tot de rest van het Extrapool-weekend op 27/28 januari.

genre

experimental, electronic, onderstuur

media

Ressi/Benes

zaterdag 27 januari 2024

placeholder