fbpx
The Brian Jonestown Massacre

The Brian Jonestown Massacre

donderdag 6 oktober 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 6 oktober 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
20:00 uur

The Brian Jonestown Massacre is een experimentele Amerikaanse band met Anton Newcombe als boegbeeld. Sinds de oprichting begin jaren negentig wordt de band gekenmerkt door het grote aantal personele wisselingen en het grote aantal muzikale verkenningen. Shoegaze, folk, blues en psychedelische rock zijn maar een paar van de genres waar de band mee flirt, soms gelijktijdig.

De productiviteit van de band is indrukwekkend te noemen. The Brian Jonestown Massacre bracht sinds de oprichting begin jaren negentig al 18 albums uit. Op 24 juni brengt de band zijn 19e album uit getiteld ‘Fire Doesn’t Grow On Trees’. De band is uitgegroeid uit tot een van de meest invloedrijke psychedelische bands van de afgelopen 30 jaar. Ze schuwen het experiment absoluut niet en hoewel ze al die jaren een absolute cult-status hebben weten te behouden zijn de liedjes opvallend, aanstekelijk en origineel.

Verwacht veel nieuwe muziek in een verder compleet onvoorspelbare show van The Brian Jonestown Massacre in Doornroosje.

Aanrader voor liefhebbers van o.a. My Bloody Valentine, The Velvet Underground, The Black Angels, Spaceman 3, Spiritualized, Black Rebel Motorcycle Club, Osees en L’Épée.

genre

rock, psychedelic rock, blues, shoegaze

media

The Brian Jonestown Massacre

donderdag 6 oktober 2022

placeholder