fbpx
Watchhouse

Watchhouse

+ Alexa Rose

zondag 6 november 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 6 november 2022
zaal open:
19:00 uur
start:
20:00 uur

De naam Watchhouse zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. De groep is niets minder dan het muzikale vervolg op Mandolin Orange. Vanaf 2010 leverde dit uit North Carolina afkomstige duo – bestaande uit Andrew Marlin en Emily Frantz – zes prachtige albums af vol met warme country folk en bluegrass.

Het in 2019 verschenen Tides Of A Teardrop behoorde tot de beste Americana-albums die er dat jaar verschenen. Andrew en Emily vonden de naam Mandolin Orange niet meer passen bij de richting die ze waren ingeslagen. Met het in 2021 verschenen Watchhouse maakt het duo dus een nieuw begin. Maar je zou het album ook net zo goed kunnen zien als de opvolger van Tides of a Teardrop.

Liefhebbers die vrezen dat er muzikaal een andere koers wordt gevaren kunnen gerust zijn. Misschien klinkt Watchhouse minder traditioneel mede dankzij de inbreng van multi-instrumentalist en producer Josh Kaufman (The National), je hoort nog steeds meeslepende gelaagde folksongs fantastische spel op gitaar, viool en mandoline en natuurlijk de voor het duo kenmerkende gloedvolle samenzang, gelaagde composities en meesterlijke harmonieën die de intimiteit van folk benadrukt.

De support wordt deze avond verzorgd door Alexa Rose. Deze muzikante uit North Carolina maakt een fraaie mix van traditionele en moderne rootsmuziek. Haar nieuwe album ‘Headwaters’ heeft nu al de potentie om uit te groeien tot een van de smaakmakers binnen de Amerikaanse rootsmuziek.

genre

folk, roots, bluegrass, americana

media

Watchhouse

zondag 6 november 2022

placeholder