fbpx
Afbeelding voor WIES

WIES

+ Aarde aan Daan

donderdag 15 september 2022
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

Whatsapp service

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 15 september 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Nederpop-act WIES maakt naar eigen zeggen ’rammelende elektronische popmuziek in het Nederlands’. Daarmee bevindt de band zich in een perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische.

Ondanks dat ze nog niet zo lang bestaan en ze het grootste deel van hun muzikale bestaan in een lockdown moesten doorbrengen, hebben ze al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg. Daarnaast zorgde het winnen van de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019 voor een vliegende carrièrestart.

In september 2019 bracht de band hun eerste single ‘Soms Is Het Te Laat’ uit, waarmee ze 3FM Talent en 3FM Mega Hit werden. Ze waren in één klap niet meer van de radio weg te denken. De band bouwde een behoorlijke live-reputatie op; WIES staat op nummer drie van de 3FM Live List 2020 en is één van de 12 van 3VOOR12 van 2020. In januari 2020 bracht WIES haar tweede single ‘Radiostilte’ uit en speelde de band op Noorderslag. WIES werd tijdens hun show bekroond met de 3FM Talent Award 2020. In september van dit jaar volgt na enkele veelbelovende singles het debuutalbum van de band, waarvan we ongetwijfeld veel te horen krijgen tijdens hun show in Doornroosje.

genre

nederpop

media

WIES

donderdag 15 september 2022

placeholder