fbpx
Afbeelding voor Bevrijdingsfestival

De vrijheid vier je natuurlijk bij Bevrijdingsfestival Nijmegen. De editie van 2024 vindt plaats op zondag 5 mei.

Line-up

 Bevrijdingsfestival
21:45 | Live Stage

Hef

 Bevrijdingsfestival

Hef

21:45 | Live Stage

Hef wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke, laid back stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene. De afgelopen 15 jaar heeft hij zijn status als één van de meest consistente en krachtige hiphop live-acts van het land vastgezet met verschillende uitverkochte tours en shows op o.a. WOO HAH en Lowlands. Ook inspireerde Hef door de jaren heen grote getale aan Nederlandse rappers en werkte met vrijwel iedereen daarvan samen, van Ronnie Flex tot Frenna en Broederliefde. Ook buiten muziek ontwikkelt Hef zich door de jaren heen als entrepeneur en ondernemer; dit leidde onder meer tot film- en televisierollen (o.a. ‘Patser), een eigen (organische) vloei met Mascotte en zijn aanstelling als A&R bij Noah’s Ark en Top Notch

 Bevrijdingsfestival
17:45 | Live Stage

sor

 Bevrijdingsfestival

sor

17:45 | Live Stage

sor is één van de grootste muzikale beloftes van Nederland. Naast rapper is sor ook zanger, componist en producer. Na twee succesvolle EP’s genaamd ‘Phonak’ en ‘Professor’ bereidt hij zich nu voor op het tweede en derde deel van zijn debuutalbum Bae Doven. Op zijn album zal hij de werelden van klassieke muziek en hiphop dichterbij elkaar laten brengen en laten clashen. Begin 2022 won hij het tv-programma ‘Maestro’ dat hem landelijk op de kaart zette.

In februari 2018 kreeg sor te maken met gehoorverlies, wat hem dwong om nog creatiever te gaan werken. Momenteel maakt sor muziek door gebruik te maken van zijn piano, synthesizers, subpad (rugzak met bas) en zijn gehoorapparaat Phonak. Inmiddels verschijnt hij op verschillende werken als producer of featuring artist en heeft hij twee projecten uitgebracht in samenwerking met Top Notch/Noah’s Ark en bij publishing BMG Music.

Oguz
21:00 – 23:00 | Electronic Stage

Oguz

Oguz

Oguz

21:00 – 23:00 | Electronic Stage

OGUZ AKA Golden boy is een snel opkomende techno DJ uit Nederland die bekend staat om zijn intense sets bestaande uit harde groovy, creatieve en zware energieke geluiden, altijd gevuld met verrassingen onderweg.

Benwal
19:00 – 21:00 | Electronic Stage

Benwal

Benwal

Benwal

19:00 – 21:00 | Electronic Stage

Benwal brengt een frisse sound in de scene: een 90’s gevoel met een 20’s twist. Zijn ravey, energieke en trancey sets resulteerden in een KopjeK residency en verschillende optredens op plekken als Radion, Pleinvrees, Thuishaven, Now&Wow Club en AMP Munster.
Als producer zijn zijn tracks gedraaid door KI/KI, TRYM, DJ Heartstring, Marlon Hoffstadt, Malugi & DJ Sweet16teen. Aan het einde van de pandemie richtte hij Zeven op, een plek en community voor de nieuwe generatie ravers. Een generatie waar de dingen een beetje anders zijn dan voorheen. Maar waar de kernwaarden van raves nog steeds gelden: kwaliteitsmuziek, underground locaties, inclusiviteit en vrijheid.

Compact Disk Dummies
23:00 – 00:00 | Live Stage

Compact Disk Dummies

Compact Disk Dummies

Compact Disk Dummies

23:00 – 00:00 | Live Stage

2023 is een feestjaar voor Compact Disk Dummies. Met nieuw album op zak, Neon Fever dream. Een futuristische koortsdroom. Op hun tweede langspeler dromen de West-Vlaamse broers en MIA-winnaars Lennert en Janus Coorevits van hologrammen, drones, drugs, hitte en eenzaamheid. Om dan wakker te worden, het gordijn open te trekken en te beseffen dat fictie niet bestaat. Neon Fever Dream is de coming of age van de Dummies en zet de verwarring van onze tijd om in een donkere, dreigende, maar oh zo dansbare popplaat.

Babs
20:45 | Live Stage

Babs

Babs

Babs

20:45 | Live Stage

Babs heeft met haar kleurrijke, dansbare hiphop met een bericht over gender- en seksuele gelijkheid al een heleboel festivals op de kop gezet.

Haar eerste release verscheen tijdens de pandemie, in 2021, maar de artiest liet er geen gras over groeien. In korte tijd bracht ze 9 singles uit en 2 EP’s. Daarnaast scoorde ze haar eerste sync in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta (van Donald Glover) en is ze genomineerd voor de Popprijs Overijssel. Ze werd als 3voor12 talent van de Popronde (2022) een van de meest geboekte artiesten. Intussen is ze alweer druk bezig met haar volgende project en heeft ze schrijfsessies met o.a Willie Wartaal, Linde Schöne en Shary-An.

Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving.

 Bevrijdingsfestival
19:15 | Live Stage

Banji

 Bevrijdingsfestival

Banji

19:15 | Live Stage

Het Nederlandse indieviertal Banji combineert de stijlen van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez met puntige gitaren met 8-bit bliepjes en sardonische teksten. Het kwartet trok in Nederland al de aandacht door te spelen in het voorprogramma van
Balthazar en DI-RECT. In februari 2022 verzorgen ze het voorprogramma voor De Staat. Een creatieve samenwerking met de LA-based kunstenaar Zack Rosebrugh heeft een eigenzinnige grafische stijl gecreëerd om de kleurrijke wereld van Banji bij te staan. Banji tekende bij recordlabel [PIAS] midden in de Covid-19 pandemie en bracht hun eerste album ‘Freshcakes’ uit in 2022.

 Bevrijdingsfestival
16:30 | Live Stage

Cavolo Nero

 Bevrijdingsfestival

Cavolo Nero

16:30 | Live Stage

Cavolo Nero is, naast het ingrediënt van allerlei Toscaanse specialiteiten, een zeskoppige band uit Utrecht. Het project is ontstaan uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met inspiraties als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night spelen zij psychedelische grooves gecombineerd met indie en disco elementen. Verwacht vooral veel energie en de drang om mee te dansen op exotische grooves.

 Bevrijdingsfestival
15:30 – 17:30 | Electronic Stage

Djana Djordjevic

 Bevrijdingsfestival

Djana Djordjevic

15:30 – 17:30 | Electronic Stage

Nijmeegse (deep) house, dance, electro en techno DJ Djana Djordjevic maakt een warm, kleurrijk en emotioneel geluid. De uit Sarajevo afkomstige omschrijft haar muziek als ‘Putting the motion in emotion’. Als resident bij Open Source Radio met radioshow Reminisce radio maakt ze een muzikale trip down memory lane. We kennen Djana al van Subcultuur, Via Electronica en Het Nest In Het Park. Nu is ze terug op Bevrijdingsfestival Nijmegen!

 Bevrijdingsfestival
14:00 – 14:30 | Live Stage

Freedom ‘S Cool

 Bevrijdingsfestival

Freedom ‘S Cool

14:00 – 14:30 | Live Stage
Julia van Praag
14:00 – 15:30 | Electronic Stage

Julia van Praag

Julia van Praag

Julia van Praag

14:00 – 15:30 | Electronic Stage

De opener van Bevrijdingsfestival is Julia van Praag, die ken je misschien als 50% van het dynamische duo B-sharp, drijvende kracht achter de “Vlakbij” feesten of gewoon als zichzelf, een talentvolle aanstormende dj die met haar gevoel voor aanstekelijke melodien de beste house en disco aan elkaar mixt.

REICH bevrijdingsfestival nijmegen
23:00 – 00:00 | Electronic Stage

REICH

REICH bevrijdingsfestival nijmegen

REICH

23:00 – 00:00 | Electronic Stage

Aan REICH de eer om het Bevrijdingsfestival af te klappen. Een kolfje naar de hand van dit jonge talent. Oorspronkelijk uit Eindhoven maar ondertussen volledig geworteld in de scene in Nijmegen. Als resident bij Open Source Radio heeft hij ervaring opgedaan die hij de afgelopen maanden heeft mogen etaleren op volle dansvloeren bij Planet Rose en BASIS.  Een aanstormend talent die met zijn techno de electronic stage gepast afsluit, geen kale kicks, maar wél stevige techno. Vandaag voor de leeuwen, kom het checken.

 

Sera
15:00 | Live Stage

Sera

Sera

Sera

15:00 | Live Stage

Het zal je maar gebeuren: je bent een nog onbekende zangeres met muzikale ambities en besluit in 2020 covers van liedjes op YouTube, TikTok en Instagram Live te plaatsen vanuit de veilige ruimte in je auto. En tijdens een van die live-sessies meldt je grote idool zich om een potje mee te zingen. Het overkwam de 27-jarige SERA uit Sliedrecht. Met haar versies van o.a. Dua Lipa’s IDGAF en Megan Trainer’s NO ging ze al snel viral met honderdduizenden views en vele nieuwe volgers. De 27-jarige SERA kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Haar Turkse vader en Nederlandse moeder draaiden thuis veel verschillende soorten muziek, van grote popsterren als Whitney Houston en Celine Dion, tot aan Arabische en Turkse artiesten, zoals Alabina en Ahmet Kaya. Ze droomde van een internationale zangcarrière, maar vond het moeilijk om zichzelf bloot te geven. In 2020 durfde ze het eindelijk aan om een paar covers op sociale media te zetten, en de rest is geschiedenis.

 Bevrijdingsfestival

Coûteux

 Bevrijdingsfestival

Coûteux

Coûteux is een DJ die bekend staat om zijn diverse smaak en energie. Zijn sets vullen zich met house, techno, trance, electro en nog veel meer; als het goed dansbaar is, mag het gedraaid worden! Zelf danst hij dan ook graag met jullie mee van achter de draaitafels. Ook zijn eigen producties zitten bomvol energie: zo is er al menig feestje met een knal afgesloten door middel van de ‘D2 Coûteux Closing Anthem’.

Ticketinfo

Tickets zijn nu te koop voor € 10,-

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.

Bevrijdingsfestival Nijmegen wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door het 4 en 5 Mei Comité Nijmegen en poppodium Doornroosje.

Veelgestelde vragen

Zoals ieder jaar vieren we Bevrijdingsdag op 5 mei. Dit jaar valt 5 mei op een vrijdag.

Bevrijdingsfestival vindt plaats in het prachtige Hunnerpark. Bekijk de locatie via Google Maps.

Voor Bevrijdingsfestival geldt geen minimumleeftijd. Bezoekers jonger dan 14 jaar dienen wel begeleid te worden door een volwassene (18+) en worden dringend geadviseerd gehoorbescherming te dragen.

Bevrijdingsfestival start om 14.00 uur en eindigt om 23.59 uur. Het terrein gaat open om 13.30 uur.

Tickets koop je online of aan de dagkassa voor €9,-.

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot Bevrijdingsfestival Nijmegen. Vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.

Bevrijdingsfestival is PIN ONLY. Dit houd in dat er alleen met pinpas of contactloos betaald kan worden. Cash geld wordt dus niet geaccepteerd.

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot Bevrijdingsfestival Nijmegen. Vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig.

Ja, bij bevrijdingsfestival werken we met een beker-recyclesysteem. Lever je oude beker in en ontvang 20 cent korting op je volgende drankje. We houden het terrein graag zo schoon mogelijk!

Je mag het terrein verlaten en later terug komen. Let wel op: voordat je het terrein verlaat dien je een stempel te halen. Op vertoon van deze stempel kan je later weer het festivalterrein op.

Jazeker! Op het terrein staan meerdere foodtrucks dus voor ieder wat wils.

Kom je met het openbaar vervoer? Pak vanaf Station Nijmegen de bus en stap voor het park uit of maak een wandeling van 20 minuten door het centrum. Plan je reis eenvoudig via www.9292.nl

 

 

Ja, je mag een simpele camera zonder verwisselbare lenzen en andere accessoires meenemen. Monopods, selfiesticks en tripods zijn niet toegestaan. Ben respectvol naar artiesten wanneer je foto’s maakt, en gebruik hierbij geen flitser. Professionele camera apparatuur is niet toegestaan.

Neem contact op met ons via info@doornroosje.nl voor persaanvragen.

Neem contact op met ons via info@doornroosje.nl voor vragen die niet in deze FAQ beantwoord zijn.

Bevrijdingsfestival 2023 in beeld door Azumi Tchadjobo en Jesse Wensing

Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival
Festival Logo Bevrijdingsfestival

Werken op Bevrijdingsfestival Nijmegen

Elk jaar maken we samen met een grote groep vrijwilligers en medewerkers een groot succes van Bevrijdingsfestival. Zij zorgen dat mensen worden voorzien van een heerlijk koud drankje (of warm), dat er tickets worden verkocht en gescand en dat het terrein en de tafels er netjes bij staan.

Lijkt het je leuk om op vrijdag 5 mei onderdeel te zijn van Bevrijdingsfestival en onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen of wil je deze zomer voor meer festivals werken in Nijmegen? Meld je dan nu aan! Aanmelden kan via dit formulier.

Er zijn verschillende taken, zowel betaald als vrijwillig. Kan je niet kiezen? Je kan je ook voor verschillende taken opgeven, dan kijken we samen waar je het beste uit de verf komt. We zullen zo snel mogelijk na je aanmelding contact met je opnemen. Bij Bevrijdingsfestival zijn we op zoek naar mensen voor de volgende taken:

Backstage hospitality
Je bent gastvrij en vind het leuk om goed voor mensen te zorgen. Je helpt mee achter de bar, zorgt voor heerlijk gesmeerde broodjes en helpt met het opscheppen van het diner.

Green Team
Je vindt het fijn om tijdens het evenement veel te zien van het festival. Je zorgt dat het park er spic en span uit ziet door tafels vrij te maken van afval, deze schoon te maken en her en der vuilniszakken te vervangen.

Horecamedewerkers
Jij houdt ervan om midden tussen de bezoekers te staan en ze te voorzien van een drankje. Je kan worden ingezet als tapper, voorschenker of geeft de drankjes uit.

Servicemedewerker (o.a. hekkenwacht)
Een bezoeker voorzien van informatie, doorverwijzen naar de juiste locatie op het festival, een hek openmaken voor een binnenkomende artiest, een leverancier naar het juiste hek sturen. Dit valt onder de taken van een servicemedewerker.

Ticketcontrole
Jij bent het visitekaartje van het festival en verwelkomt de bezoekers bij aankomst van het festival. Een belangrijke taak, want bezoekers zullen met hun vragen bij jou aankloppen.

Meld je nu aan!

 

placeholder
placeholder