fbpx
Stevenskerk_Live_Header_KLEIN

Stevenskerk Live! tijdens de Vierdaagse­feesten

Tijdens de Vierdaagsefeesten in juli staat er weer een mooie reeks Stevenskerk Live! shows op de planning. In de oudste en grootste kerk van Nijmegen kun je tijdens het feestgedruis genieten van bijzondere, intieme optredens van toonaangevende artiesten. De akoestiek van de kerk geeft een unieke draai aan het geluid van de indie-, pop- en hip-hopartiest.

Op zondag 16 juli trappen we de reeks af met Elephant. De vierkoppige Rotterdamse indieband maakt een geluid dat het best te omschrijven is als zonnige melancholie van eigen bodem. In 2022 kwamen ze met hun debuutalbum ‘Big Thing’ en deze plaat geeft je binnen een paar seconden een onweerstaanbaar zomergevoel. Ze stonden al eens in een uitverkocht Doornroosje en komen ditmaal terug voor een optreden in de Stevenskerk.

Ndlovu Youth Choir vult de kerk op maandag 17 juli met een mix van traditionele, Zuid-Afrikaanse muziek met stijlen als pop, rock jazz en EDM wat tot uiterst dansbare covers leidt. Met drie albums op zak is dit Zuid-Afrikaanse koor perfect voor een show in de Stevenskerk.

Van Zuid-Afrika naar Armenië, op dinsdag 18 juli staat Ladaniva op het programma. Voor het eerst live in Nederland speelt de van oorsprong Armeense band een mix van traditionele muziek uit Armenië, Rusland en Balkan, gecombineerd met jazz, reggae en folk. De kern van Ladaniva is de charismatische frontvrouw en zangeres Jacqueline Baghdasaryan, samen met de Franse multi-instrumentalist Louis Thomas.

Op donderdag 20 juli komt Sef naar de Stevenskerk met zijn El Salvador Ensemble en zijn nieuwe album ‘Ik Zou Voor Alles Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag’. De rode draad op de plaat is dat de problemen in de wereld eigenlijk allemaal te wijten zijn aan het moderne kapitalisme en nationalisme. Hij legt de vinger op de zere plek als het gaat om de huidige gang van zaken, maar fantaseert tegelijkertijd over een ideale wereld, want ‘zonder idealen kom je niet waar je wil zijn’. Met deze rake plaat komt hij deze zomer naar Nijmegen.