fbpx

Filters

LISEL

Onderstuur

Lisel + Adriaan de Roover + Dudal

Friday 12 April 2024
location:
Extrapool
date:
Friday 12 April 2024
doors open:
19:30 uur
start show:
20:00 uur

Extrapool en Doornroosje slaan de handen ineen om maandelijks eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke, maar nog onbekende livemuziek te presenteren op de terugkerende avond Onderstuur.

Eliza Bagg a.k.a. Lisel is misschien wel het best bewaarde geheim uit Los Angeles. Dat moet wel, als je haar cv bekijkt: ze voerde werk van Meredith Monk en John Zorn uit, werd door media als The NY Times, The New Yorker en The Guardian geprezen om haar buitenaards aandoende vocalen én door NPR als een ‘electropop alien’ omschreven. Vorig jaar verscheen haar derde album Patterns For Auto-tuned Voices and Delay, met daarop zowel middeleeuwse als minimalistische invloeden. Kortom: een stemkunstenaar voor de toekomst die de grenzen van pop, (neo)klassiek en vocale performance verlegt.

Het pas verschenen album van Brusselaar Adriaan de Roover heet Other Rooms en is een breuk met zijn eerdere, meer ritmische werk. De Roover presenteert in Extrapool een divers bouquet van melodieuze ambient-nummers die sfeerverhogend werken. 

De Gentse geluidskunstenaar Pieter Dudal is ook Adriaan De Roover’s ‘labelbaas’, want op zijn label Dauw verschenen naast Other Rooms ook platen van artiesten als Dylan Henner en Lieven Martens. Dit jaar brengt hij ook nieuw eigen werk uit. Voor zijn concert in Extrapool zal hij onder meer tapeloops gebruiken. 

Bekijk hier het overzicht van alle Onderstuur avonden

 

genre

experimental, electronic, onderstuur

media

Lisel + Adriaan de Roover + Dudal

Friday 12 April 2024

placeholder